Extra pagina's

zondag 29 april 2012

Huidskleuren kleuren met Flexmarkers

Ik kreeg hier en daar wat vragen over de huidskleuren kleuren met Flexmarkers.
En daarom heb ik de kleuren die ik voor de Magnolia's gebruik, eens op een rijtje gezet om een goed beeld te krijgen van diverse kleuren.
Van licht naar donker:
Omdat alleen de gezichtjes zijn ingekleurd heb ik hier ook nog even totaal ingekleurd om een goed beeld te krijgen van de kleuren.

Alle wangen kleur ik in met Tea Rose R528. Deze doe ik eerst en daarna kleur ik het gehele gezichtje.

Nu nog even per stuk op een rijtje voor een nog beter beeld.
Deze noem ik voor het gemak "Huidskleur licht". Het afdrukje is ingekleurd met Flexmarkers: Champagne Y217 - Light Fawn O719.
Omdat alleen een gezichtje inkleuren een verhard beeld geeft, heb ik alle tilda's ook nog even in z'n geheel ingekleurd.

"Huidskleur met Schaduw". Ik noem hem gewoon zo omdat je hier hele duidelijk overgang in ziet. Als jij het een andere naam wilt geven mag dat natuurlijk ;).
Hiervoor heb ik Saffron O739 – Blush O729 – Satin Y129 gebruikt.

Dan hebben we "Huidskleur natuurlijk". Ik noem hem zo omdat ik deze het beste in elkaar vind overlopen. je kan toch met schaduwen werken zonder echt duidelijk overgang te zien. Hier voor gebruik je de kleuren Blush O729 – Light Fawn O719 – Champagne Y217.

En als laatste hebben we "Huidskleur donker". Deze kleur lijkt niet zoveel donker te zijn dan de huidskleur natuurlijk. Maar donker is deze wel. Vind je het nog te licht kun je met de laatste kleur Champagne Y217 er nog een keertje overheen gaan. Dan krijg je hem nog een tintje donkerder. Voor deze huidskleur gebruik je de kleuren Saffron O739 – Blush O729 – Champagne Y217.

Klik op de foto's om ze wat groter te zien.
Ik hoop dat ik hiermee wat mensen heb kunnen helpen met de huidskleuren. Ik zou het leuk vinden wanneer je het gebruikt of gaat gebruiken dat je een berichtje achterlaat.
Dan kom ik ook even bij jou kijken.

Groetjes, Sonja

5 opmerkingen:

 1. Hoi sonjs bedankt voor je uit leg van de flexmarkers

  ga ze zeker gebruiken

  gr roelie S

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Roelie,
  Bedankt voor je berichtje.
  Leuk dat je er wat aan hebt.

  Groetjes, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Sonja,
  heel bruikbare uitleg. Nuttige tips.
  Bedankt hiervoor.
  Groetjes, Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sonja, Na uren zoeken op het internet was ik heel blij jouw tips hier terug te vinden. Ik heb me een aantal flexmarkers aangeschaft, maar weet niet altijd goed welke kleuren ik best met elkaar combineer. Kan je nog even laten weten welke kleuren je voor de haren en de jurkjes hebt gebruikt? Nog andere tips? Ik zal je eeuwig dankbaar zijn! Je mag mailen naar sandra.illegems@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal je zo een mailtje sturen Sandra.

   Ik ben blij dat ik iets voor je kan betekenen.

   Verwijderen

Bedankt voor je bezoekje. Laat je een berichtje achter? Dat vind ik natuurlijk helemaal geweldig. Dank je wel.